Bottas trots: ‘Beter kon niet, de druk was groot’

5 juli 2020

AFP

Voor Valtteri Bottas had het nieuwe seizoen in de Formule 1 niet beter kunnen beginnen. De Fin stuurde zijn Mercedes naar de winst van de Grand Prix van Oostenrijk, waarmee hij vanzelfsprekend dolblij mee was.


Bottas sprak aan de finish van de Red Bull Ring in Spielberg over een perfecte start. "Beter kon gewoon niet”, constateerde hij. "De druk op mij was groot. Een safety car vind ik prima, maar we hadden er 3 in deze race. Steeds kreeg iedereen weer de kans om terug te komen. Gelukkig bleef ik controleren.”

Auto is goed
"Onze auto is weer goed”, weet Bottas. "Jammer dat Lewis een tijdstraf kreeg, want anders was hij als 2e geëindigd. Hier kunnen we als ploeg wel mee verder.” Hamilton kreeg een tijdstraf van 5 seconden na een botsing die Alexander Albon (Red Bull) de 3e plaats kostte. Zo zakte hij van de 2e naar de 4e plaats.

Leclerc haalt 't ook
Charles Leclerc profiteerde optimaal op het moment dat de safety car voor de 3e keer op de baan kwam. “Dit had ik echt niet verwacht”, zei hij. “Ik heb geluk gehad, met het uitvallen van Verstappen, de tijdstraf voor Hamilton en al die crashes. We hebben bij Ferrari nog veel problemen op te lossen. Maar dit is toch een opsteker.”