Bottas ziet 2018 als zijn slechtste Formule 1-seizoen ever

3 december 2018

ANP

Mercedes is nu al 5 seizoenen op rij de allersterkste in de Formule 1. En er is 1 coureur geweest die namens Mercedes geen Grand Prix wist te winnen (in die afgelopen seizoenen): Valtteri Bottas. De Fin ziet 2018 als het slechtste seizoen uit zijn Formule 1-carrière.


Bottas zou waarschijnlijk de GP van Rusland gaan winnen. Maar teamgenoot Lewis Hamilton - die op P2 lag - was nog lang niet zeker van zijn WK-titel. Daarom moest Bottas 'm voorbij laten. Omdat hij nergens anders wist te winnen, bleef hij met lege handen aan het eind van het seizoen.

Strijden met Williams
Maar zijn slechtste seizoen ooit? In zijn debuutseizoen reed hij bijvoorbeeld nog voor Williams... “Ja, ik denk het wel. Het eerste seizoen was zeker ook zwaar, maar dat valt niet te vergelijken. Met Williams reden we in 2013 in de achterhoede rond. Toch had ik het gevoel dat ik voldeed aan mijn doelstellingen voor mijn eerste jaar. De seizoenen daarna reed ik steeds beter, tot dit jaar."

Oppassen voor Ocon
Bottas heeft in 2019 ook een zitje bij Mercedes. Esteban Ocon is dan wel reservecoureur bij de renstal, dus het zou zomaar kunnen dat zijn plekje wordt gestolen door de Fransman. Maar als Bottas het in 2019 vanaf race 1 laat zien, blijft Ocon lekker op de achtergrond.