Boze Rosberg feliciteert teamgenoot Hamilton niet met wereldtitel (video)

26 oktober 2015

EPA
Scherpe kritiek Rosberg op Hamilton

Nico Rosberg kon het na de Grand Prix van de Verenigde Staten niet opbrengen zijn teamgenoot Lewis Hamilton te feliciteren met zijn wereldtitel in de Formule 1. De Duitser was op weg naar de winst, maar schonk de Brit de zege door een cruciale stuurfout te maken in de slotfase van de race.

Dat het Rosberg niet helemaal lekker zat, was direct na de GP van Amerika wel duidelijk. Hamilton gooit speels een pet naar zijn teamgenoot, maar die gooit hem met een strak gezicht terug.

Merkwaardige misser
,,Ik weet niet wat daar mis ging, ik zal de data moeten terugzien. Het is me niet eerder overkomen'', zei de Duitser van Mercedes over zijn merkwaardige misser.

Boze Rosberg
Rosberg was vooral boos op Hamilton. In de eerste bocht duwde de Engelsman zijn bolide voor die van zijn Duitse teamgenoot, die moest uitwijken en zo'n wijde bocht maakte, dat hij terugviel van de eerste naar de vijfde plaats. ,,Die actie was te agressief. Mijn teamgenoot heeft geprobeerd me uit de wedstrijd te rijden. Hij reed bijna bij me naar binnen en dat vind ik echt te ver gaan, maar de teamleiding heeft niet eens de moeite genomen ernaar te kijken. Dat heeft me zeer verwonderd.''

Lees ook: Barcelona wil zich versterken in de winterstop
Lees ook: Debutant Van der Lely wilde helemaal geen prof worden
Lees ook: Schalke-speler Geis krijgt donkerrood na doodschop (video)