Brief aan F1-teams uitgelekt: strenge regels en midweekse races

10 mei 2020

Getty Images

De Formule 1 wil dolgraag in juli beginnen aan het nieuwe, verkorte seizoen. In Oostenrijk hopen ze op zondag 5 juli te starten. Dat was op zich geen nieuws. Maar er is inmiddels een brief van de FIA aan F1-teams uitgelekt en daarin staat hoe het begin van het seizoen eruit komt te zien.


Het seizoen start volgens TheJudge13, die de brief hebben ingezien, op zondag 5 juli op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Een paar dagen later, op woensdag 8 of donderdag 9 juli, wordt er nog een race georganiseerd in Spielberg.

Dubbele race in GB
Dan verplaatst het circus zich naar Groot-Brittannië, waar natuurlijk op Silverstone geracet gaat worden. De 1e race vindt plaats op zaterdag 18 of zondag 19 juli. De woensdag of donderdag daarn volgt dan race 2.

Regels
Vanwege de coronacrisis moeten er natuurlijk strenge maatregelen worden genomen. Zo heeft de FIA alvast hotels geboekt voor de 10 renstallen in de Formule 1. Er is per hotel 1 team toegestaan en alleen noodzakelijk personeel mag aanwezig zijn. Opvallend detail: per coureur mag er 1 manager of ouder (voor de jongere coureurs) bij zijn.

Lees ook: Zo gaat het Formule 1-seizoen in 2020 eruit zien

Alles en iedereen die aanwezig is bij de races moet om de 2 dagen een coronatest ondergaan. Test iemand positief, dan moet het hele team waar die coureur of medewerker voor uitkomt vertrekken. Journalisten mogen helemaal niet bij de races zijn. Racebeelden en interviews worden gemaakt door medewerker van FOM TV.