Button verbaasd over promotie Verstappen: ‘Na één slechte race van Kvyat?’

5 mei 2016

ANP

Formule 1-coureur Jenson Button heeft op Twitter laten weten niet veel te begrijpen van de degradatie van collega Daniil Kvyat naar het opleidingsteam Toro Rosso. Button verwijt Red Bull Racing van een kortetermijngeheugen. 'Zijn ze de derde plek van hem tijdens de Grand Prix in China alweer vergeten?'

Kvyat wordt door het team van Red Bull vanaf de Grand Prix van Spanje teruggeplaatst naar het opleidingsteam Torro Rosso. De Rus viel vorige week in de GP in zijn eigen land in negatieve zin op door Sebastian Vettel in de eerste ronde twee keer aan te tikken. Max Verstappen neemt zijn stoeltje bij het team van Red Bull in.

Opmerkelijk vindt de Britse rijder van McLaren Honda, aangezien Kvyat de voorlaatste race in China nog achter Rosberg en Vettel op het podium eindigde. Button verwijt Red Bull van een kortetermijngeheugen.

Button voegt daar wel aan toe dat hij het een mooie stap voor Verstappen vindt. Hij twijfelt echter wel of dit het juiste moment is.

Verstappen dolbij
Het slechte nieuws voor Kvyat is geweldig nieuws voor Max Verstappen. De jonge Nederlandse coureur is dan ook dolbij met de overstap naar Red Bull Racing. Lees zijn reactie hier.