Charles Leclerc na dramatische kwalificatie: ‘Zijn gewoon te langzaam’

11 juli 2020

BSR Agency

Ferrari lijkt ook in het 2e Formule 1-weekend nog niet te weten wat hun probleem is. Waar 7 dagen geleden Sebastian Vettel bleef steken in Q2, overkwam teamgenoot Charles Leclerc zaterdag in de kwalificatie voor de Grand Prix van Stiermarken iets soortgelijks.


Vettel deed het met de 10e plaats uiteindelijk nauwelijks beter. "Het grootste probleem is dat we momenteel gewoon niet snel genoeg zijn", zei een zichtbaar teleurgestelde Leclerc bij Ziggo Sport."Dan valt er weinig aan te doen. We zaten in Q2 1,8 seconden achter de snelste tijd."

Gedoe
Leclerc eindigde vorige week in de Grand Prix van Oostenrijk nog als 2e, maar had dat deels te danken aan het uitvallen van Max Verstappen en Alexander Albon en de tijdstraf voor Lewis Hamilton. Op de zaterdag kwam de Ferrari toen ook duidelijk snelheid tekort.

Om het gat met de concurrentie te verkleinen werd een upgradepakket, dat eigenlijk klaarlag voor de Grand Prix van Hongarije, met een week vervroegd. Veel lijkt het nog niet gewerkt te hebben. "Hoe we er dan ook naar kijken, de conclusie is dat we op dit moment nog steeds te langzaam zijn", vond Leclerc. "Er is werk aan de winkel."