Circuit waar Schumacher leerde racen moet plaatsmaken voor een mijn

11 januari 2018

AFP

Het circuit waar de Duitse F1-coureur Michael Schumacher zijn eerste stappen zette als snelheidsduivel houdt binnenkort op te bestaan. De energieleverancier RWE gaat van de locatie een mijn maken.


Het gaat om de Erftlandring in Kerpen-Manheim, dat vlak bij Keulen ligt, meldt HLN. Rond 2020 moet er een bovengrondse mijn waar bruinkool wordt gewonnen op de locatie van het circuit zijn.

Broer Ralf Schumacher probeerde de raceclub, die aan het circuit was verbonden, nog te redden maar dat kon alleen wanneer er een nieuwe racelocatie gevonden werd. Dat is niet gelukt. "De zoektocht met RWE (een energiebedrijf) heeft niet geleid tot een nieuwe locatie, gesteund door de bevolking. Dat is jammer. Hier sterft traditie en een succesvolle jeugdwerking tegelijkertijd."

Compensatie
Gerhard Noack voelt zich als voorzitter van het Duitse karting tekort gedaan door de RWE. Zij hebben de club een compensatie gegeven, maar dat boeit Noack geen fluit. "Dat is op geen enkele manier belangrijk voor de club. Wat we nodig hebben is een racecircuit. Zonder een sportlocatie voor onze leden is er geen club meer."