Circuit Zandvoort bouwt al van alles, maar heeft nog helemaal geen vergunningen

22 oktober 2019

ANP

Op dit moment worden op het circuit van Zandvoort allerlei werkzaamheden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de Grand Prix van Nederland verreden kan worden. Alleen heeft het circuit hier nog helemaal geen toestemming voor, omdat de vergunningen niet zijn afgegeven.


De Grand Prix op Circuit Zandvoort moet op 3 mei verreden worden. Op dit moment wordt er van alles aan gedaan om die plaats te kunnen vinden. Hiervoor zijn aanpassingen aan het circuit en rondom de baan nodig. Alleen zijn daarvoor nog niet alle vergunningen afgegeven, terwijl al wel aan de bouw is begonnen.

Amfibieschermen
De provincie Noord-Holland geeft dat tegen RTL Z toe. "Zo is er voor het plaatsen van amfibieschermen gegraven in Natura 2000 gebied 'zonder dat hiervoor een vergunning gebiedsbescherming is afgegeven", schrijft de website na onderzoek. "Daarnaast is er een stuk duin geschoven tegen amfibieschermen aan, 'zonder dat Circuitpark Zandvoort daarvoor over een ontheffing voor het aantasten van een aardkundig monument beschikte'."