Crash Hulkenberg bij start voor de neus van Verstappen (video)

18 september 2016

Twitter

OEI! Dat ging net goed. Voor Max Verstappen dan. Nico Hülkenberg moest bij de GP van Singapore nog over de start- en finishlijn komen, of hij was al gecrasht. De Duitser werd in zijn Force India geraakt door Carlos Sainz, oud-teamgenoot van Verstappen bij Toro Rosso.


'Schuld Verstappen'
Sainz en Verstappen komen ongeschonden verder. Er zijn geen straffen uitgedeeld. Max Verstappen had net als in Italië een hele slechte start. Hij viel van P4 terug naar P8. Volgens Hülkenberg was dat de oorzaak van de crash. Tegen GP Update zegt hij: "Carlos ging niet voor een gat, hij moest om de bolide van Verstappen heensturen, die slecht startte. Ik heb de prijs moeten betalen voor mijn beste start van het seizoen, want daardoor kwam ik in deze positie terecht. Dat is frustrerend, maar aan de andere kant hoort dat bij het racen. Ik deed zelf niets verkeerd, maar daar heb ik op dit moment natuurlijk helemaal niets aan."

Vanwege de crash van Hülkenberg kwam de safety car naar buiten. De strijd werd dus even gestaakt in Singapore. Check hier de liveblog van Sportnieuws.