Daders gewelddadige overval op Robert Doornbos moeten lange tijd de bak in

29 september 2023

ANP

De overvallers die in maart van dit jaar oud-Formule 1-coureur Robert Doornbos overvielen, moeten de cel in. Het OM eiste vrijdag tot 30 maanden cel tegen 2 mannen vanwege hun betrokkenheid bij de gewelddadige overval. Doornbos werd geslagen met een knuppel en beroofd van zijn iPhone en horloge ter waarde van 30.000 euro.


De beroving vond plaats in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. De dieven waren Doornbos gevolgd door een tracker onder zijn auto te plaatsen.

Celstraffen
De 20-jarige Jaydon J. hoorde als eis 30 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk. J. zou Doornbos met een knuppel tegen het hoofd hebben geslagen, de oud-coureur stond vervolgens zijn telefoon en horloge af. De vermoedelijke dader ontkent. J. moet zich ook laten behandelen. Verder vernielde hij ook het huis van zijn vader en moeder.

Tracker
De andere dader, Amir A. (27), plaatste de tracker onder de auto van Doornbos. Volgens de officier is hij hierdoor medeplichtig. Tegen A. eiste de officier 28 maanden cel, waarvan 4 maanden voorwaardelijk.

Doornbos was zelf niet aanwezig bij de rechtszaak. Het peperdure horloge van de analist van Ziggo Sport werd niet meer teruggevonden.