🎥 | Ricciardo nam ‘paar biertjes’ na zege op Monza, maar verwacht weinig in Sochi: ‘Doei!’

24 september 2021

Daniel Ricciardo is helemaal klaar voor de GP van Rusland. De 32-jarige McLaren-coureur won 2 weken terug tamelijk verrassend de GP op Monza en had het daarna druk. Héél druk. "Dat is het leuke aan winnen: op dat moment ben jij dé man en wil iedereen alles van je. Het is een goed probleem om te hebben", zei de goedlachse Australiër bij Ziggo.


Na een heftige opening reed hij in Italië naar de winst. Dat hij daarna alles en ieder te woord moest staan en over zich heen kreeg, nam Ricciardo voor lief. "Het was pas vorige week zaterdag toen ik, met een paar biertjes, de voeten omhoog kon doen en kon zeggen: 'zo, proost!'. Het was druk, maar goed."

Lees ook: 'Nikita Mazepin blijft langer in de F1'

Outsider?
Ziggo-reporter Jack Plooij vroeg hem of hij nog doelen heeft, nu het hoogst haalbare (= winnen) behaald is. "Laat ik het zo zeggen: het seizoen is nu meer compleet, maar ik wil altijd meer. Ik denk ook dat ik voor mijn team kan spreken. Dat gevoel van op en na Monza was zó goed. Waarom niet? We hebben laten zien dat we het kunnen."

En dus is hij in opperbeste stemming naar Rusland getrokken. Kan Ricciardo winnen op Sochi? "Zeg nooit nooit, natuurlijk. De verwachting om na Monza nog eens te winnen is groot. Kunnen we winnen? Ja. Leent het circuit zich ervoor? Waarschijnlijk niet, maar we zullen zien."