Ricciardo heeft het naar zijn zin in de middenmoot: ‘Vorig jaar vocht ik alleen met Verstappen’

17 september 2019

BSR/Lapresse Marcella Gastini

In aanloop naar de Formule 1-Grand Prix van Singapore laat Daniel Ricciardo weten totaal geen moeite hebben om in de middenmoot van het rijdersveld te rijden. De Australiër vindt het juist leuker dan de vele keren dat hij vorig jaar vooraan reed.


Sinds dit jaar rijdt Ricciardo zijn rondjes voor het team van Renault. Het was een spraakmakende overstap van het team van Red Bull Racing, waar hij met Max Verstappen de concurrentie met Ferrari en Mercedes aan ging. Dit jaar zit hij in een totaal andere situatie. Met Renault wilde hij de top-3 aanvallen, maar voorlopig is het Franse team blij als zowel Ricciardo als de vertrekkende Nico Hülkenberg in de punten rijden.

Juiste mindset
In een interview met de BBC laat de Australiër weten dat het even duurde voor hij de juiste mindset had. "Het was tijdens de Grand Prix van Oostenrijk dat ik dacht 'ik wil hier helemaal niet zijn'. Daarmee doel ik niet op het team van Renault, maar op de veertiende positie waarop ik rondreed. Het deed me beseffen dat ik echt heel graag vooraan wilde rijden en dat ik dus wil slagen met Renault. Zo'n slecht weekend wakkert juist mijn passie voor de sport aan."

Vechten met Max Verstappen
Waar Ricciardo vorig jaar bijna standaard bij de eerste 6 reed, is het dit jaar in de Renault compleet onvoorspelbaar. Daar heeft hij echter geen moeite mee. Integendeel, hij vind het hartstikke leuk! "Vorig jaar vocht ik in het merendeel van de races enkel met mijn teamgenoot Max Verstappen, terwijl ik het dit jaar tegen het hele middenveld opneem. Dat is natuurlijk veel enerverender en ik rijd mijn races dan ook met veel plezier."

GP van Singapore
Komend weekend wordt de Grand Prix van Singapore gereden. Op zondag 14:10 uur, een uurtje eerder dan gebruikelijk, gaan de lichten op groen voor race die in het donker wordt gereden.