De beste Nederlandse F1-coureur ooit is eindelijk 18 jaar

30 september 2015

EPA/FRANCK ROBICHON

Zou hij in één keer zijn rijbewijs halen of gewoon overal te hard rijden? Aan zijn stuurmanskunsten zal het in ieder geval niet liggen. Max Verstappen is deze woensdag jarig. 18 jaar, eigenlijk nu pas volwassen. Toch is zijn staat van dienst in de Formule 1 voor Nederlandse begrippen al legendarisch.

Update: rijbewijs
Max had in ieder geval niet veel tijd nodig om zijn rijbewijs te halen!

De Formule 1-wereld volgt Max Verstappen met veel interesse. Als 17-jarige maakte hij de ene prachtige inhaalmanoeuvre na de andere. Hij wordt soms op de vingers getikt om zijn brutaliteit, maar de meeste liefhebbers smullen ervan. Oordeel zelf over deze waaghalsacties:
Beste Nederlander
Het is misschien niet helemaal eerlijk vergelijken met zijn voorgangers (de puntentelling is veranderd), maar toch mag Max Verstappen zich nu al de beste Nederlander in de Formule 1 ooit noemen. Zijn succes tot nu toe:


Genieten
Weinig jongens - of mannen, kunnen we nu zeggen - zijn zo zelfverzekerd als ze hun eerste legale biertje nog moeten drinken. Zo zijn er een hoop verschuivingen van teams en motoren in  de Formule 1, maar Max maakt zich geen enkele zorgen over zijn toekomst. Ondertussen geniet hij niet geheel onterecht met volle teugen van zijn prestaties.

Lees ook: Veld Malmö FF versmald voor hoog bezoek van Real Madrid
Lees ook: De prijzen van voetbalkaartjes per land: Engeland het duurste
Lees ook: Vrouw Lewandowski vindt het wel mooi geweest met al die goals