De Formule 1 heeft een hoop dingen aangepast aan het circuit in Bahrein na enorme crash Grosjean

3 december 2020

AFP

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, aankomende zondag in Bahrein. Afgelopen zondag vond op het circuit een ernstige crash plaats met de auto van de Fransman Romain Grosjean, die er met brandwonden vanaf kwam.


Op de plek waar Grosjean crashte, de 3e bocht, worden 2 rijen banden aangebracht. In de 9e bocht wordt de bandenstapel verlengd en worden de stoepranden verwijderd.

Minder bochten
Tijdens de GP van Sakhir wordt een kleiner deel van het circuit gebruikt dan gewoonlijk. De race bevat slechts 11 bochten in plaats van de 15 bochten die tijdens de GP van Bahrein werden verreden.

De FIA heeft aangekondigd een gedetailleerd onderzoek te beginnen naar het ongeluk van Grosjean. Het onderzoek zal 6 tot 8 weken duren.

Pietro Fittipaldi
Grosjean heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten, maar moet de GP van Sakhir aan zich voorbij laten gaan. De coureur van Haas mikt op een rentree tijdens GP van Abu Dhabi, de laatste race van 2020. In Bahrein wordt Grosjean bij Haas vervangen door Pietro Fittipaldi. De race begint zondag om 18.10 uur.