De omweg die Sainz moest nemen om bij Ferrari te komen

14 mei 2020

BSR Agency

Carlos Sainz heeft volgend seizoen de eer om in een Ferrari te scheuren. Hoewel Mercedes de afgelopen jaren het beste team in de Formule 1 was, is het de droom van iedere coureur om in zo'n rode bolide te rijden. Hoe is Sainz daar terecht gekomen?


De carrière van Sainz in de F1 begon in 2015, als teamgenoot van Max Verstappen bij Toro Rosso. Het jaar erop wisselde Verstappen na 4 races van zitje met Red Bull-coureur Daniil Kvyat, waardoor de Rus voor de rest van het seizoen bij Sainz in het team kwam. Sainz kreeg daar een eerste tik te verwerken: Verstappen werd beter ingeschat dan de Spanjaard.

Geen toekomst bij Red Bull
2017 was een jaar van chaos. Sainz reed de 1e 16 races voor Toro Rosso, maar stapte daarna over naar Renault. De laatste GP's van dat jaar verving hij Jolyon Palmer. Sainz voelde te weinig vertrouwen bij Toro Rosso om nog te blijven.

Verslagen door Ricciardo
De chaos van 2017 werd ingeruild voor een relatief rustig 2018. Voor het seizoen van 2019 moest Carlos Sainz vertrekken bij Renault, omdat Daniel Ricciardo naar de Franse renstal kwam. Een nieuwe klap voor Sainz: blijkbaar was Ricciardo beter dan hij. De Spanjaard vertrok op zijn beurt naar McLaren.

Bij McLaren deed Sainz het - samen met teamgenoot en F1-debutant Lando Norris - geweldig in 2019. Het was dan ook geen verrassing dat beide heren de line-up zouden vormen voor het 2020-seizoen. Ondanks dat dat seizoen nog niet eens heeft kunnen beginnen, heeft Sainz alweer een transfer te pakken.

Nu deelt Sainz de tikken uit
Ferrari ziet in hem de opvolger van Sebastian Vettel, die in 2021 de Italianen verlaat. Sainz wint hiermee de strijd van eigenlijk elke coureur op de huidige grid. In de ogen van Ferrari is Sainz beter dan Ricciardo, die zeker ook geen nee zou zeggen tegen dat stoeltje.

Eindelijk lijkt Sainz de concurrentiestrijd te winnen. Ricciardo vertrekt in 2021 namelijk naar McLaren, om het plekje van Sainz in te vullen. De rollen zijn omgedraaid!