De Vries was volgens rechter nog geen Formule 1-coureur in 2022 en mag véél geld op zak houden

3 februari 2023

Getty Images
Nyck de Vries

Nyck de Vries is in het gelijk gesteld in het door vastgoedmiljonair Jeroen Schothorst aangespannen kort geding. De 27-jarige Formule 1-coureur van AlphaTauri hoeft geen inzage te geven in zijn contracten en inkomsten aan de investeringsmaatschappij van Schothorst.


De Vries leende in 2018 250.000 euro van Schothorst, zo blijkt uit processtukken die het Financieel Dagblad onlangs heeft ingezien. De vastgoedmiljonair rekende daarvoor 3 procent rente per jaar, met daarbovenop een afdracht van 50 procent van de (variabele) inkomsten die de coureur zou gaan verdienen met diens Formule 1-gerelateerde activiteiten.

Kwijtschelding lening
De Vries moest daarover Schothorst periodiek inlichten. De lening zou worden kwijtgescholden als De Vries in 2022 nog geen Formule 1-coureur was. Over dat laatste waren beide partijen het niet eens. De Vries was al test- en reserverijder en debuteerde in de Grand Prix van Italië. Daarom vond Schothorst dat hij ook met betrekking tot 2022 nog aanspraak kon maken op de helft van de inkomsten van de AlphaTauri-rijder.