Definitief! Formule 1 komt in 2020 (na 35 jaar) terug naar Zandvoort (video)

14 mei 2019

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar nu kunnen we het met zekerheid zeggen: de Formule 1 komt naar Nederland! Volgend seizoen al gaan de F1-helden scheuren over het circuit van Zandvoort.


Max Verstappen is natuurlijk de grote attractie bij de Grand Prix, die in mei 2020 gepland lijkt te staan.

Contract voor 3 jaar
Of de GP daadwerkelijk in die maand zal zijn, is nog even afwachten. In juli maakt de Formule 1 pas de definitieve kalender voor het volgende seizoen bekend. Chase Carey, de grote baas van Formula One Management (FOM), maakte in de paddock van het circuit in de duinen de overeenkomst met de promotors van Dutch Grand Prix bekend. Het contract geldt voor 3 jaar. Biermerk Heineken is titelsponsor, voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers is benoemd tot sportief directeur.

De laatste winnaar
Niki Lauda won in 1985 de laatste GP van Zandvoort (tot nu toe). Dat was ook de laatste overwinning uit de carrière van de Oostenrijkse wereldkampioen. 35 jaar geleden alweer en nu keert de F1 volgend seizoen dus terug naar Zandvoort!

Verstappen de snelste
Het snelste rondje op de baan? Die werd in 2017 onofficieel neergezet door Max Verstappen. Tijdens een demo zette hij in de RB8 een tijd neer van 1:19.511.

Check hier hoe een rondje Zandvoort eruitziet:
Olav Mol met Chase Carey over Zandvoort: