Deze 7 Grands Prix mikken op volle tribunes dit seizoen

14 april 2021

Getty Images

Ook dit seizoen wordt de Formule 1 grotendeels achter gesloten deuren afgewerkt, dit vanwege de coronapandemie. Toch zijn er zeker 7 Grands Prix die een race mét publiek willen organiseren, zo schrijft RaceFans. Goed nieuws voor de Nederlandse F1-liefhebber: Zandvoort wil er alles aan doen om de tent vol te krijgen.


De race in Nederland vindt plaats op 5 september. Als we kijken naar het stappenplan, dat dinsdag werd gepresenteerd, zien we dat de samenleving vanaf augustus weer normaal moet zijn. Publiek in Zandvoort lijkt dus mogelijk, wellicht dat er dan nog wel voorzorgsmaatregelen zijn.

Europa en zorgelijk gebied
Nederland is niet het enige Europese land waar mogelijk volle tribunes zijn, ook op Silverstone (Groot-Brittannië), Monza (Italië) en de Hungaroring (Hongarije) azen ze op zoveel mogelijk publiek.

Ook in de Verenigde Staten, Rusland en Brazilië willen ze met een volle bezetting race. Of dat in het geval van de Grand Prix in São Paulo zo verstandig is, valt te betwijfelen. Dat land heeft haar zaakjes in de coronacrisis verre van op orde.