Deze opties heeft Nico Hülkenberg voor 2020

6 november 2019

ANP

Nico Hülkenberg rijdt zo goed als zeker niet meer in de Formule 1 komend seizoen. De Duitser van Renault wordt vervangen door Fransman Esteban Ocon, terwijl alle andere zitjes met het vastleggen van Antonio Giovinazzi bij Alfa Romeo bijna op zijn. Wat gaat hij doen?


Williams
Er is nog 1 stoeltje over in de F1: de plek van Robert Kubica bij hekkensluiter Williams, aangezien de Pool volgend seizoen niet terugkeert. 'De Hulk' reed in 2010 ook al een seizoen voor de renstal. Toen pakte hij zijn eerste en enige pole-position ooit op een opdrogende baan in Brazilië. Toch is de kans klein dat hij het doet, aangezien testrijder Nicholas Latifi een groot geldbedrag mee kan nemen.

IndyCar
De belangrijkste klasse in de Verenigde Staten is aantrekkelijk voor sommige voormalig F1-coureurs, denk aan Marcus Ericsson. McLaren-baas Zak Brown heeft Hülkenberg dan ook gevraagd om voor zijn team te komen rijden in Amerika. De Duitser heeft echter geen zin in ovals, ofwel hard een baan zonder echte banen rond te rijden. En dat is dan ook wel weer te begrijpen.

Formule E
Nog meer dan Indy is deze klasse een magneet voor uitgerangeerde F1-rijders. Stoffel Vandoorne vertrok er vorig jaar bijvoorbeeld naartoe. In een eerder stadium zei Hülkenberg nog dat hij 'niet klaar is' voor een overstap naar de FE, maar wie weet is de situatie inmiddels veranderd nu blijkt dat er zeer waarschijnlijk geen plek meer voor hem is in de F1.

World Endurance Championship
Het volgende seizoen van de WEC wordt zeer interessant, omdat er nieuwe auto's komen. Aston Martin en Toyota zijn 2 van de grote merken die meedoen. Fernando Alonso was vorig jaar 1 van de kampioenen, nadat hij onder meer de 24 uur van Le Mans won. Hülkenberg won deze race in het verleden ook. Een goede optie voor hem dus om een heel seizoen te gaan draaien.

DTM
De meest besproken overstap is die naar de Deutsche Tourenwagen Masters, in het land van herkomst van de Hulk. Afgelopen weekend dook het gerucht op dat hij voor BMW gaat tekenen. Dat verhaal is inmiddels (voorlopig) de prullenbak in, maar de kans is groot dat Hülkenberg dit kampioenschap met veel gevechten boeiend zat vindt om zijn carrière voort te zetten.

Uit de F1?
De 32-jarige Hülkenberg rijdt sinds 2010 in de F1 en stond al 177 keer aan de start van een Grand Prix. Langzaam maar zeker is de indruk ontstaan dat hij weliswaar een goede coureur is, maar geen killer. Dat komt mede doordat hij nog nooit op het podium stond. Daarom en door het feit dat Ocon Frans is, besloot Renault om hem aan te nemen in plaats van de Hulk.