Dinsdag is D-Day voor Formule 1-start in Oostenrijk: ‘Een enorm besluit’

28 mei 2020

Getty Images

De regering van Oostenrijk zal 'meteen na Pinksteren' een besluit nemen over het al dan niet toestaan van een Formule 1-race op het circuit van Spielberg. 


Dat heeft de minister van Volksgezondheid, Rudolf Anschober, donderdag gezegd. De organisatoren leverden 2 weken geleden het veiligheidsprotocol in dat tijdens de grand prix in tijden van corona geldt. Bij de wedstrijd, die het Formule 1-seizoen alsnog moet openen, zijn geen toeschouwers welkom.

'Een enorm besluit'
"We zijn vrijwel klaar met de beoordeling", zei Anschober. "Onze experts werken heel precies, omdat het natuurlijk gaat om een enorm besluit met een signaal erin naar het gewone leven.”

2 races op Spielberg
Op het Red Bull-circuit zouden op 5 en 12 juli de 1e 2 races van het seizoen moeten plaatsvinden nadat het coronavirus voorkwam dat er eerder begonnen werd. De organisatie meldt dat er maximaal 2000 mensen op het circuit mogen zijn, alleen betrokkenen zoals commissarissen en technici. Volgens het Oostenrijkse persbureau APA zijn de in- en uitreisbepalingen van doorslaggevende betekenis.