Directeur GP: ‘Zandvoort loopt voor op schema’

18 oktober 2019

ANP

Fans die bang zijn dat de Grand Prix van Nederland misschien niet doorgaat, hoeven niet bang te zijn volgens de algemeen directeur Imre van Leeuwen. Er is wel een uitdaging: de baan moet verbouwd worden en dat kan even niet door de stikstofproblemen.


Daarnaast heeft de organisatie een rechtszaak aan de broek van milieuorganisaties, die niet willen dat de Formule 1-wagens over 7 maanden in de duinen komen scheuren. "Het gaat uiteindelijk allemaal lukken uiteraard", zei Van Leeuwen vrijdag bij BNR. "Als we Formula One Management mogen geloven, lopen we enorm voor op de planning."

Rechtszaak
Eind oktober vindt de genoemde rechtszaak plaats. "Er is inderdaad een groep die tegen is, maar dat wisten we van tevoren. We weten welke vergunningen we nog moeten aanvragen en wat we moeten doen om die te krijgen. Dat ziet er allemaal geweldig uit, er is dus geen reden om te twijfelen dat er iets niet goed gaat komen."

Jumbo-dagen
Nog een nieuwtje uit het interview: de Jumbo Racedagen gaan komend jaar niet door omdat de GP er is. Veel activiteiten die normaal op die racedag plaatsvinden, worden nu ingepland op de vrijdag van de GP.