🎥 | Dit is de nabeschouwing van Verstappen op de kwalificatie in Oostenrijk

4 juli 2020

Na afloop van de 1e kwalificatie van het seizoen was Max Verstappen niet helemaal ontevreden over zijn P3. Hoewel, het gat van 0.5 seconde met de Mercedes van Valtteri Bottas was toch nog wel aan de grote kant volgens de Nederlandse coureur.


Wat Red Bull nu te doen staat is volgens Verstappen simpel: "Hard werken en zorgen dat we het gat kunnen dichten." Ook gaf hij vast een klein inkijkje in de bandentactiek die we zondag van Red Bull kunnen verwachten.

Kijk hier nog even voor de uitslag van Q3. Verstappen kan prima leven met zijn start vanaf P3 zondag:"Het is een prima positie om aan het seizoen te beginnen. Best of the rest en we hebben nog 8 races. We blijven hier ook nog een week. Dus hopelijk gaan we dat gat dichten."

Warmte kan nog een beetje helpen
Ongetwijfeld houdt de Limburger zich vast aan het feit dat hij bij zijn beide zeges de afgelopen 2 jaar ook niet op poleposition stond. En de voorspelde warmte kan hem in de kaart spelen, terwijl Mercedes daar duidelijk moeite mee had, de laatste jaren op de Red Bull Ring. "Die warmte zou ons morgen wat kunnen helpen. We hebben hier ook nog nooit de snelste auto gehad, gerekend over 1 ronde, maar in de race moeten we dichterbij kunnen zitten", aldus Verstappen die als enige vooraan op mediums start.