Dit is Emely de Heus (20): het racetalent dat gaat racen in nieuwe F1 Academy

16 maart 2023

Emely de Heus doet mee aan het 1e seizoen van de F1 Academy, een nieuwe raceklasse voor jonge vrouwelijke coureurs die is opgezet door de Formule 1. De 20-jarige De Heus gaat rijden voor het Nederlandse team MP Motorsport. Afgelopen jaar deed de coureur uit Mijnsheerenland mee aan de W Series, de raceklasse voor vrouwen.


De nieuwe F1 Academy is vooral bedoeld om jonge talenten meer kans te geven op een carrière in de hoogste klasse van de autosport. De Formule 1 stop 2,25 miljoen euro in het project. Aan het 1e seizoen doen 5 teams mee, met ieder 3 auto’s. De Heus heeft bij MP Motorsport gezelschap van 2 vrouwen uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Het seizoen begint eind april op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Daar worden 3 races gereden. Dat gebeurt ook bij de andere 6 raceweekenden. Van 23 tot en met 25 juni rijden de vrouwen uit de F1 Academy op het circuit van Zandvoort. Het seizoen eindigt op 22 oktober in Austin (Texas), waar die dag ook de GP van de Verenigde Staten in de Formule 1 wordt verreden.

Wie is Emely de Heus?


Emely de Heus is een 20-jarig Nederlands racetalent uit Mijnsheerenland dat onderdeel is van de F1 Academy, een raceklasse voor jonge vrouwelijke coureurs. De Heus maakte haar autosportdebuut in 2015 bij het karten. In 2021 stapte ze over naar de Spaanse Formule 4, waar ze racete voor MP Motorsport.

In 2022 werd ze uitgenodigd voor de W Series, waar 17e werd van het klassement. Op Instagram heeft ze een kleine 9000 volgers.