Dit zeggen de buitenlandse media over de crash van Verstappen en de zege van Hamilton

19 juli 2021

Getty Images
Max Verstappen

De crash van Max Verstappen en de winst van Lewis Hamilton in de GP van Groot-Brittannië geeft meer dan genoeg voer om over na te praten. Dat wordt dus ook volop gedaan in de buitenlandse media. "Grote mot tussen Red Bull en Mercedes", kopt Bild en MARCA heeft het over de alles of niets-move van Hamilton.


The Guardian blijft nog op de vlakte. De Britse kwaliteitskrant heeft het over een "thriller van een race" en een "super comeback" van Hamilton, nadat hij 10 seconden straf kreeg voor het veroorzaken van de crash in de 1e ronde op Silverstone. "De stoom komt uit de oren van Red Bull nadat Lewis Hamilton het Britse publiek verwent met de zege."

"De strijd om het wereldkampioenschap wordt nu nog genadiger", denkt het Duitse Bild, dat smult van de vete tussen Verstappen en Hamilton en alle verwensingen keurig citeert. "Hamilton, amateur!" en "Max liet niet genoeg ruimte" schrijft de krant op. Om af te sluiten met veel hoop: "Het lijkt erop alsof we ons kunnen verheugen op meer verhitte races en ruzies".

MARCA heeft het vooral over dat Hamilton weer helemaal terug in de strijd is om het kampioenschap. "Hamilton zet een voet tussen de deur in strijd om de wereldtitel." Volgens de Spaanse krant was Hamilton vanaf het begin scherp en was het de dood of de gladiolen voor de Brit. Dat zag je ook terug in de crash. "Het was controversieel maar Hamilton weigerde voor eigen publiek om zijn voet van het gaspedaal te halen. Het veroorzaakte een brute crash, maar daarna reed Hamilton wel naar een epische overwinning."