Dood Marchionne had invloed op Ferrari: ‘Zou verkeerd zijn om te zeggen dat dit niet zo was’

9 januari 2019

Getty Images

Ferrari deed tot de zomerstop aardig mee in de Formule 1, maar zag Mercedes na de break steeds verder uitlopen. Vlak voor de zomerstop overleed topman Sergio Marchionne. Sebastian Vettel wil zijn dood niet als excuus gebruiken, maar zegt dat het wel degelijk invloed had.


"Het zou denk ik ook verkeerd zijn om te zeggen dat dit niet zo was", zegt Vettel in een interview met Motorsport. "Het heeft denk ik wel invloed, maar het team is er heel goed mee omgegaan en is bij elkaar gebleven."

Respect
Vettel spreekt lovend over Marchionne, die na een foutje bij een schouderoperatie in een coma belandde en nooit meer ontwaakte. "Natuurlijk was Marchionne een sleutelpersoon. Hij was op verschillende manieren een leider voor ons team. Als je hem ineens verliest, dan is dat altijd zwaar", stelt de Duitser.

"Maar we zijn een heel groot team, hebben veel verschillende afdelingen en veel mensen in dienst. Ik bedoel niet dat ze onafhankelijk van elkaar opereren, maar ze weten welke klus ze te klaren hebben. Dus de verandering merk je niet van de ene op de andere dag. Daarom kan je niet zeggen dat de resultaten hierdoor, het overlijden van Marchionne, ineens zijn veranderd."