Doodziek jongetje (5) die Hamilton inspireerde overleden

4 juni 2019

Harry Shaw, de 5-jarige doodzieke knul die Lewis Hamilton inspireerde tot het winnen van de GP in Barcelona en door de Formule 1-coureur zijn ‘engel’ werd genoemd, is afgelopen zaterdag overleden. Dat melden zijn ouders.


(Lees verder onder de tweet)


De Britse jongen leed aan een zeldzame vorm van botkanker. Vader James en moeder Charlotte melden het overlijden van hun zoon op de inzamelingsactie die werd opgericht nadat Harry met botkanker werd gediagnosticeerd. Aan Britse media laten zij ook weten: ,,Hij vocht tot het einde voor zijn leven. Nu zijn zijn pijn en lijden over. We kunnen ons geen leven zonder Harry voorstellen en ook niet de lege plek die hij achterlaat. We zijn ZO trots op Harry, op alles dat hij in zijn nog korte leven bereikt heeft en dat hij achterlaat om anderen te helpen. We missen hem.’’

Videoboodschap
Harry haalde in mei de internationale media. Lewis Hamilton won de race in Barcelona en bedankte daarna Harry, met tranen in zijn ogen. ,,Vandaag was ik supergeïnspireerd door dit kind dat me een bericht had gestuurd. Hij was mijn engel.’’ Wat bleek: voor de race had Harry vanuit het ziekenhuis een videoboodschap aan Hamilton ingesproken, om hem succes te wensen met de race en te bedanken voor de cadeautjes die hij had ontvangen van Mercedes, het team van Hamilton.