Doornbos reageert op megaclaim: ‘Ben blij dat ik niet meer race’ (video)

12 maart 2018

Robert Doornbos heeft voor het eerst gereageerd op de enorme schadeclaim die boven zijn hoofd hangt. Hij is dik 10 miljoen euro schuldig aan zijn voormalige sponsor Harry Muermans. Die miljoenen werden eerst gezien als sponsorgeld, maar blijkt omgezet naar een lening. En dat moet-ie nu dus terugbetalen.


"De zaak duurt al heel lang, dus ik zal jullie de details besparen", legt Doornbos uit bij het Ziggosport programma Peptalk.  "Maar we zijn nu 9 jaar bezig, en het loopt nog steeds. Wel is het vonnis gegeven, en dat is helaas voor mij een negatief vonnis. Heel pijnlijk. 10,2 miljoen."

Doornbos is het ook niet echt eens met de uitspraak. Hij vindt het namelijk onzin dat die miljoenen worden omgezet in een lening. "Muermans kan niet zeggen dat ik niet gesponsord heb, als je me googlet zie je overal mij met Muermans op mijn hoofd."

Problemen?
Rob Kamphues, presentator van dienst, is een beetje bezorgd en vraag: 'Maar moeten we met de collectebus rond?' En Doornbos is ondanks de ellende zijn gevoel voor humor niet verloren. "Nee, maar ik vond het wel fijn dat ik hier vanavond kon eten."

Maar natuurlijk zit de oud-coureur er wel mee. "Nee, het is niet fijn. Ik ben blij dat ik niet meer race, want dit kan je er echt niet bij hebben. Het is best een moeilijke procedure, omdat ik al 20 jaar uit Nederland ben. Maar het is lastig, dus ik neem de nootjes ook mee naar huis", sluit Doornbos gelukkig weer af met een leuk grapje.