Drive to Survive: de F1-serie op Netflix die iedereen moet zien

8 maart 2019

Een week voordat het Formule 1-seizoen écht begint, heeft de autosport een serie gelanceerd op Netflix. De serie Drive to Survive laat unieke beelden zien achter de schermen van Formule 1. Dit moet je gezien hebben, of je nou wel of (nog) geen fan bent van de sport.


Formule 1 is voor veel mensen anderhalf uur lang het geluid van zoemende auto's. Na het zien van deze serie gaat er een nieuwe wereld open voor die mensen. Drive to Survive laat namelijk zien hoe gaaf alles is wat er naast de race gebeurt.

Keuze van Ricciardo
Daniel Ricciardo heeft in 1 van de afleveringen een hoofdrol, omdat hij vorig seizoen de overstap maakte van Red Bull naar Renault. De Australische coureur wordt in de serie gefilmd op emotionele momenten, bijvoorbeeld als hij nog moet kiezen tussen een contractverlenging bij Red Bull of een vertrek.

Problemen bij McLaren
McLaren - van oudsher een grote naam in de F1 - komt ook groot aan bod. Het gaat slecht met het team en in het nieuws lees je daar veel over. In de serie laten ze zien wat je op de nieuwssites niet ziet: Fernando Alonso die zijn team duidelijk maakt dat zijn team erop achteruit gaat.

Eerste race
Als je nou geen fan bent van de sport, probeer dan toch eens een aflevering te kijken. Niet per se om van de sport te gaan houden, maar om te genieten van een kijkje achter de schermen in deze harde, rijke wereld. En als je na het zien van de serie Formule 1 toch leuk gaat vinden, hebben we nog meer goed nieuws: de eerste race is op een heerlijk tijdstip. Namelijk om 06:10 uur, op 17 maart in Australië.