Droom komt uit voor 'rookie' Stroll: 'Geweldige dag voor mij en het team'

Photo News

admin • 23:59, 25-06-2017 / Laatste Update: 08:33, 05-01-2024

Voor de Canadese coureur Lance Stroll kwam zondag een droom uit. De 18-jarige 'rookie' stuurde zijn bolide van Williams in een supergave race naar het podium in de Grote Prijs van Azerbeidzjan.

Dat Stroll in de laatste 100 meter voor de finish nog voorbij werd gestoven door Valtteri Bottas, die hem de 2de plek afpakte, veranderde niets aan zijn blijheid. "Dit is een geweldige dag voor mezelf en voor het team'', jubelde Stroll, terwijl het ongeloof van zijn gezicht af straalde. "Wel heel jammer dat Felipe Massa uitviel, we hadden samen geweldige punten kunnen scoren voor het team. Maar ik ben enorm blij met dit resultaat. Het is een droom die uitkomt om in de Formule 1 op het podium te staan.''

Verstappen

Met 18 jaar en 239 dagen is Stroll de jongste 'nieuwkomer' op het podium in de koningsklasse van de autosport. Alleen Max Verstappen was nog iets jonger toen hij op het podium stond. De Nederlander was al bezig aan zijn 2de seizoen in de Formule 1 toen hij vorig jaar de Grote Prijs van Spanje won, op een leeftijd van 18 jaar en 228 dagen.

Shoey

De jonge Canadees beleefde een moeilijke start, maar pakte 2 weken geleden bij de grand prix in eigen land zijn eerste 2 WK-punten. Zondag voegde Stroll daar in Bakoe 15 punten aan toe. "Ik heb hier geen woorden voor. Waarschijnlijk dringt het morgen pas allemaal een beetje tot me door'', stamelde Stroll, die op het podium een shoey met Daniel Ricciardo deed. ,,Ik had nooit verwacht dat ik dit weekeinde op het podium zou staan. Jammer dat ik de tweede plek op het einde nog aan Valtteri verloor, waarschijnlijk was dit spannendste finish ooit. De derde plek is ook fantastisch.''