Dutch Grand Prix in Zandvoort zal sowieso niet achter gesloten deuren plaatsvinden

9 april 2020

ANP

Of de Dutch Grand Prix in Zandvoort gaat dit jaar door met publiek, of de race gaat gewoonweg helemaal niet door. Dat is de opstelling van Jan Lammers, de directeur van de Dutch Grand Prix.


"Het is duidelijk dat het duo Ross Brawn en Jean Todt druk bezig is met een puzzel om nog iets van een kampioenschap in elkaar te breien, maar een race zonder volk dat is niet iets waar wij aan moeten denken", vertelt Lammers aan het AD. "Dat de Formule 1 na 35 jaar terugkeert naar Nederland, dat wil je met je publiek vieren. Dan zien wij liever dat er gewacht wordt tot volgend jaar."

Geld
Lammers is een emotionele kerel, maar zijn opstelling houdt natuurlijk ook verband met de tickets die al zijn verkocht. Als die honderdduizenden racefans hun geld terug willen, is het evenement direct failliet.

En hoe nu verder met het F1-seizoen? "Ik zag dat een circuit in Portugal opeens ook de juiste F1-licentie heeft gekregen. Misschien dat ze circuits volledig af willen gaan huren om maar te voldoen aan een kampioenschap voor de televisie."