Ecclestone betaalt salarissen van renstal Lotus

3 september 2015

EPA
Ecclestone betaalt salarissen van renstal Lotus

Bernie Ecclestone, de commerciële rechtenhouder van de Formule 1, heeft onlangs de salarissen van de werknemers van de renstal van Lotus betaald, zo onthulde de Britse krant The Times. Het team, dat mogelijk wordt overgenomen door autofabrikant Renault, verkeert in financieel noodweer.

De schulden zijn tientallen miljoenen groot, de deurwaarder stond bijna twee weken geleden op Spa-Francorchamps al klaar om beslag te leggen op de complete inboedel.

Het voortbestaan van Lotus hangt aan een zijden draad, hoewel de renstal deze week bevestigde dat alle materieel op weg is naar Monza. Daar is komend weekeinde de Italiaanse GP.

Het hogesnelheidscircus van Ecclestone kan zich het verlies van een (top)team niet permitteren. Vandaar dat de 84-jarige Britse miljardair ingreep en de salarissen van Lotus voorschoot. Hij sommeerde de renstal (in handen van Luxemburgse investeerders) haast te maken met de overnamegesprekken met Renault.

De Franse firma, dit jaar onder vuur vanwege onbetrouwbare motoren die het Red Bull en Toro Rosso levert, overweegt weer een eigen fabrieksteam te beginnen.