Ecclestone: Monza en Imola kunnen Grand Prix rouleren

17 juni 2015

GETTY
Ecclestone: Monza en Imola kunnen Grand Prix rouleren

Bernie Ecclestone denkt aan een plan om de Italiaanse Grand Prix van Monza te redden. In zijn nieuwste idee zal de race verdeeld worden tussen Monza en Imola.

Het contract tussen Ecclestone en de organisatoren van de race in Monza loopt volgend seizoen af en de Brit wil er veel aan doen om het befaamde circuit op de kalender te houden.

De eigenaren van Imola, waar in 2006 voor het laatst werd gereden tijdens de Grand Prix van San Marino, hebben tegen Ecclestone gezegd dat er een roulatiesysteem kan komen, zoals tussen Hockenheim en de Nürburgring voor de Grand Prix van Duitsland eerder gebeurde.

,,Dat moet mogelijk zijn", vertelt Ecclestone aan de Gazzeta dello Sport. ,,Ik wil Italië ten koste van alles op de F1-kalender houden, maar ik heb al een maand niks van Monza gehoord. Men wil de Grand Prix wel redden, maar het geld is er niet."

,,De mensen waarmee ik heb gesproken, hebben niet eens om extra tijd gevraagd om iets te beslissen. Ik hoor gewoon niets meer. Op dit moment is het zinloos, want om een Grand Prix te organiseren heb je geld nodig. Als er geld is, wordt er geracet."

Het legendarische circuit van Imola zou door het geldgebrek in Monza weer terug op de kalender kunnen komen. ,,Imola heeft een plekje in mijn hart", vertelt de 84-jarige Ecclestone. ,,Het is fijn om daar weer over te praten."