Voor het eerst een test met grote banden in Formule 1

12 september 2019

AFP

De Russische coureur Sergei Sirotkin heeft op het circuit van Paul Ricard voor het eerst getest met de 18 inch-banden die over 2 jaar worden geïntroduceerd in de Formule 1. Sirotkin ging de baan op met aanzienlijk grotere banden op zijn Renault-bolide dan waarmee nu wordt gereden in de Formule 1.


De koningsklasse van de autosport gebruikt banden van 13 inch.

'Heel interessant'
,,Eindelijk ben ik terug in een Formule 1-bolide", zei Sirotkin, die vorig seizoen voor Williams reed. De Rus pakte in het hele seizoen slechts één punt. Hij keerde daarna terug als reservecoureur bij Renault. ,,We gaan hier op Paul Ricard met hele, hele grote wielen rijden. Het is iets nieuws en dus heel interessant.”

Volgend jaar al in F2
In de Formule 2, het voorportaal van de Formule 1, worden de 18 inch-banden volgend jaar al geïntroduceerd. ,,De tests in de Formule 2 gaan al heel goed, hopelijk bij de Formule 1 ook", zegt Mario Isola, directeur van bandenleverancier Pirelli. ,,We hebben 3 sessies gepland om allerlei dingen uit te testen. En dan hebben we nog een heel jaar om de band te ontwikkelen."

Behalve Renault hebben ook McLaren en Mercedes een testwagen ontwikkeld die alvast gaat rijden met de grote banden.

Pirelli Motorsport on Twitter

A new era of @F1 begins. @sirotkin_sergey @RenaultF1Team begin the very first lap of #F1testing @PaulRicardTrack with 18-inch #Fit4F1 #Pirelli #PZero #F1 tyres https://t.co/3JWh6Aq0wZ