F1-baas Carey: ‘Begin na de zomer en tussen 15 en 18 races’

23 maart 2020

EPA

Ook de Formule 1 is hard getroffen door de coronacrisis. De seizoensopening in Australië werd geschrapt, er sneuvelden al meerdere GP's en de race in Monaco gaat in 2020 helemaal niet door. Toch wil F1-baas Chase Carey dat er toch nog een volwaardig seizoen komt. Dat zei hij in een statement.


"Op dit moment weet niemand wanneer de situatie verbetert, maar wanneer het verbetert zijn wij klaar om te gaan racen. Wij zijn allemaal toegewijd om onze fans een seizoen te geven."

Minder races en langer door
Toch wil Carey niet te veel op de zaken vooruitlopen. "We beseffen dat de kans aanwezig is dat er nog meer races worden uitgesteld, maar wij en onze partners verwachten dat het seizoen ergens in de zomer kan beginnen met een aangepaste kalender van 15-18 races."

De Formule 1 heeft al de nodige maatregelen genomen. Zo is de zomerbreak verplaatst van de maand augustus naar de maanden maart en april. Daardoor zou het seizoen - in hoeverre dat mogelijk is - in augustus kunnen racen. "Ook verwachten we dat het seizoen langer zou duren dan oorspronkelijk (29 november, red.)", aldus Carey.

Welke GP's zijn al gesneuveld?
Het seizoen zou beginnen in Australië, maar net voor VT1 op vrijdag werd besloten toch de race af te gelasten. De race in Zandvoort (op 3 mei) gaat ook niet door vanwege het coronavirus. Ook de GP's van Bahrein, Vietnam, China en Spanje werden uitgesteld. Daar kwam maandag de race in Azerbeidzjan bij. De Grote Prijs van Monaco gaat helemaal niet door.