F1-fans vinden de races die Verstappen won het mooiste dit seizoen

19 december 2019

BSR Agency

De Grand Prix van Duitsland was volgens Formule 1-fans de mooiste race van 2019. Meer dan 13.000 mensen brachten hun stem uit op de site van de F1. Die race won Max Verstappen. Toevallig of niet: Verstappen won de races die op plek 2 en 3 eindigden ook.


Op de 2e plek komt namelijk de GP van Brazilië, die natuurlijk spectaculair eindigde. Lewis Hamilton tikte Alex Albon van de baan en Pierre Gasly pakte in een Toro Rosso een podiumplek. Op de 3e plek kwamen 2 races: Italië en Oostenrijk. En op de Oostenrijkse Red Bull Ring was Verstappen ook de snelste!

GP van Duitsland
De Duitse race was heerlijk. Door de hevige regenval gleed iedereen van de baan. Uiteindelijk haalde maar 6 coureurs de finishlijn. Het is dus ook geen verrassing dat die race dit seizoen als favoriet naar voren komt.

Inhaalactie
Verstappen werd eerder dit jaar voor de derde keer onderscheiden met de prijs voor de mooiste actie van het jaar. Hij werd beloond voor zijn inhaalmanoeuvre op 14 juli tijdens de Britse GP op circuit Silverstone waarmee hij Charles Leclerc (Ferrari) passeerde.