Sky Sports Italia schorst F1-commentatoren na seksistische opmerkingen op LIVE tv

7 juni 2023

Sky Sports Italia heeft 2 commentatoren voor onbepaalde tijd geschorst nadat zij, na de Formule 1 Grand Prix van Catalonië van het voorbije weekeinde, seksistische opmerkingen maakte op live televisie. Matteo Bobbi en Davide Valsecchi hoeven voorlopig niet voor de camera te verschijnen en hebben inmiddels hun excuses aangeboden.


De voormalig coureurs spraken de race na toen Bobbi een seksistische opmerking maakte. Bobbi sprak Valsecchi, die met presentatrice Federica Masolin op het paddock rondliep, toe vanuit de studio. Hierbij wees Bobbi op een vrouw die achter Valsecchi liep. Hij noemde haar plots 'een upgrade'.

Lees ook: WK-stand Formule 1 na GP van Spanje! Max Verstappen blijft maar uitlopen op de rest

Sky Sport Italia schorst seksistische commentatoren
Valsecchi ging doodleuk door op Bobbi's grap. "Ik weet het, ik ken haar ook maar ik kan het niet testen. Dus, ik houd m'n handen omhoog." Masolin wist niet wat zij hoorde. Ongemakkelijk gaf zij aan dat haar collega's op moesten passen met wat zij zeiden. Toen waren de kijkers thuis al pislink.

De 'grap' ging nog even door, tot ergernis van Masolin. "Kunnen we naar interviews gaan kijken, in plaats van naar deze 2? Laten we luisteren naar Carlos Sainz, alsjeblieft. Ik ga jullie 2 (Bobbi en Valsecchi) censureren."

Excuus
Valsecchi trok nadien op Instagram het digitale boetekleed aan en zei sorry. "Het spijt me. Zondag na de race maakte slechte grappen, van een slechte smaak en gebruikte ik lelijke, respectloze woorden. Zo ben ik niet, sorry aan eenieder die er aanstoot aan nam. Ook sorry aan alle vrouwen en aan Sky."

Ook Bobbi kwam op zijn stoere stomme teksten terug. "Ik werk al 10 jaar bij Sky en heb mezelf nog nooit in zo'n moeilijke positie gebracht. Mijn excuses voor wat er gebeurd is, ik zal ervan leren als man en als professional."Davide Valsecchi Excuses Instagram GP f1 Barcelona Catalunya