F1-wereld in shock door onverwachte overlijden wedstrijdleider Whiting (66)

14 maart 2019

AFP

Heftig nieuws uit de Formule 1-wereld. Afgelopen nacht is wedstrijdleider Charlie Whiting op 66-jarige leeftijd overleden in zijn slaap. De dood van de Brit komt onverwacht en zorgt dan ook voor verdriet bij veel F1-insiders.


Whiting was niet weg te denken bij autosport. De Brit trapte zijn Formule 1-carrière in 1977 af bij het Hesketh-team om daarna over te stappen naar Brabham. In 1988 verkaste hij naar de FIA en sinds 1997 is hij namens hen actief als ‘race director’.

"Met intens verdriet neem ik kennis van het bericht dat Charlie plots is overleden", reageerde FIA-president Jean Todt in een reactie. "Ik kende Charlie al jaren. Een man die stond voor de ethiek en de spirit van onze fantastische sport."

Ross Brawn, de huidige sporttechnische baas van de FIA, werkte heel lang geleden nog eens samen met Whiting als monteur. "Ik kende Charlie m’n hele raceleven al. We werkten samen, werden vrienden en brachten heel veel tijd met elkaar door bij circuits over de hele wereld. Ik ben verslagen door het nieuws. Dit is een groot verlies voor de sport. Al mijn gedachten gaan uit naar zijn familie."