F1 wil graag naar Rio de Janeiro, maar heeft nog afspraken in São Paulo: ‘Moeten we respecteren’

11 mei 2019

Getty Images

De Formule 1 zou graag een race in Rio de Janeiro willen organiseren, maar de GP van Brazilië wordt volgend jaar nog in São Paulo verreden. Dat zei commercieel directeur Sean Bratches in Barcelona, waar zondag de GP van Spanje op het programma staat. ,,We moeten alle contracten namelijk respecteren", zei hij.


Bratches reageerde op uitlatingen van president Jair Bolsonaro van Brazilië, die afgelopen week verklaarde dat Formule 1 naar Rio de Janeiro verhuist. Daar komt een nieuw circuit te liggen, dat de naam van de verongelukte racelegende Ayrton Senna gaat dragen. ,,Het kost de publieke schatkist niets, de bouw wordt volledig met privégeld gefinancierd'', benadrukte de president. De Braziliaanse GP werd in de jaren '80 ook in Rio de Janeiro gehouden.

Interlagos
Sinds 1990 komt de Formule 1 ieder jaar naar het Autódromo José Carlos Pace, beter bekend als Interlagos, het circuit in São Paulo. Het contract tussen de organisatie van de Formule 1 en het circuit loopt pas aan het einde van volgend jaar af.