Fernando Alonso waarschuwt de rest: ‘Dit is nog maar het begin’

7 maart 2023

Getty Images

Volgens Fernando Alonso is zijn 3e plaats tijdens de GP van Bahrein slechts het begin van veel mooie dingen voor Aston Martin. De Spanjaard waarschuwt zijn concurrentie gelijk even. "Deze auto kan nog veel beter."


Alonso verraste vriend en vijand door tijdens de vrije trainingen, kwalificatie en race mee te doen om de bovenste plaatsen. Zijn harde werk werd uiteindelijk beloond met een 3e plaats in Bahrein. Tegen Motorsport.com vertelt hij dat zijn Aston misschien nog een stuk harder kan. "Ik denk dat het belangrijk is om op te merken dat de nieuwe Aston Martin een nieuwe auto is, een nieuw project. Dit is dus nog maar het begin. Dit is niet de definitieve auto."

Compleet andere auto
"Sommige topteams hebben vastgehouden aan de filosofie die ze vorig jaar hadden", vervolgt de 41-jarige veteraan. "Red Bull en Ferrari hebben namelijk min of meer dezelfde vorm aangehouden. Zij zijn vooral bezig geweest met het finetunen van de auto die ze hadden. Wij hebben echter 95 procent van de auto veranderd, wat volgens mij betekent dat we nog meer over de auto kunnen leren en dat er nog meer in het vat zit bij ons."

Alonso gelooft dan ook zeker dat hij een overwinning kan pakken dit seizoen. "Ik zeg ja, omdat we derde zijn geworden in de eerste race en er nog 22 kansen komen dit seizoen. En vorig jaar stond ik in Canada op de eerste startrij na een natte kwalificatie, om maar aan te geven dat er van alles kan gebeuren in 22 races die onder wisselende omstandigheden worden verreden. Ik ga mijn uiterste best doen." Trust El Plan!