Ferrari-baas kruipt weer in de underdogrol: ‘We hebben nu niet de snelste wagen’

1 juli 2020

BSR Agency

Teambaas Mattia Binotto van Ferrari doet aardig z'n best de verwachtingen voor de start van het seizoen te temperen. "We weten dat we op dit moment niet de snelste wagen hebben", zegt de Italiaan 5 dagen voordat op het circuit van Spielberg in Oostenrijk de 1e grand prix van dit jaar wordt verreden.


De Italiaanse renstal blijkt een achterstand te hebben opgelopen bij de vernieuwingen aan de bolides. De wagens waarmee Charles Leclerc en Sebastian Vettel aan de start zullen verschijnen, zijn technisch gezien nog vrijwel identiek aan die van de niet bepaald geslaagde testritten in februari in Barcelona. "Ons streven is dat de updates er zijn voor de 3e race, op 19 juli op de Hungaroring", meldde Binotto.

Aerodynamica
De 2 races in Oostenrijk kwamen nog te vroeg voor de aanpassingen, die gehinderd werden door de coronabeperkingen. "De waarheid is dat de resultaten van de testdagen ertoe hebben geleid, dat we wat moesten veranderen aan de aerodynamica. Dat moest over de hele wagen gebeuren en kostte meer tijd dan gedacht", liet Binotto weten.

Vettel
Voor Vettel wordt het zijn laatste jaar bij Ferrari. De vraag of hij zijn loopbaan voortzet is nog onbeantwoord. "Ik ga alles geven, ook al is het anders dan wanneer er publiek zou zijn", zei de Duitser. Vanwege de coronacrisis zullen zeker de 1e 8 races van het seizoen achter gesloten deuren worden verreden.