‘Ferrari in de penarie: Italianen getroffen door ransomware-aanval’

3 oktober 2022

Getty

Dat kan er ook nog wel bij voor Ferrari: het seizoen verloopt al niet bepaald vlekkeloos bij de Italiaanse renstal en nu zijn ze bij het in Maranello gevestigde team ook nog eens het slachtoffer van een ransomware-aanval. Dat schrijft het Italiaanse Corriere della Sera.


Bij de aanval zouden interne documenten, datasheets en reparatiehandleidingen zijn buitgemaakt. De aanval werd opgeëist door een groep genaamd RansomEXX. Zij lekten 7 gigabyte aan gestolen gegevens aan de website Red Hot Cyber. Ferrari daarentegen zei zelf in een verklaring geen enkel bewijs te hebben dat er een inbreuk op zijn systemen is geweest. Het zou niet de eerste keer dit seizoen zijn dat ze daar achter de feiten aan lopen.

Lees ook: Prolongeert Verstappen zijn F1-titel? Check hier alle tijden voor de GP van Japan

Déjà vu
Voor Ferrari zal dit voelen als een déjà vu. Eerder dit jaar hackte een groep die opereert onder de naam Everest het bedrijf Speroni. Dit bedrijf levert onderdelen voor sportwagens. Deze gegevens zijn ook verkocht en gepubliceerd. Misschien moeten ze toch maar iets vaker de wachtwoorden veranderen bij Ferrari.