Ferrari laat Sainz en Leclerc vrij om tegen elkaar te racen: ‘Benoemen géén kopman’

16 januari 2021

Renstal Ferrari benoemt geen kopman voor het komende seizoen in de Formule 1. Carlos Sainz en Charles Leclerc krijgen de ruimte om elkaar helemaal tot het uiterste te drijven, zei teambaas Mattia Binotto van de Italiaanse renstal.


"Ze zijn vrij om tegen elkaar te racen. In de contracten is niets opgenomen over een kopmanschap." Ferrari was in het verleden meestal wel wat duidelijker over de rolverdeling. Zo was Michael Schumacher in zijn jaren steevast kopman en was Sebastian Vettel in zijn periode bij Ferrari ook als 1e man.

Wissel van de wacht
De 4-voudig wereldkampioen werd echter steeds vaker overrompeld door Leclerc en moest na afgelopen seizoen weg. De Spanjaard Sainz, afkomstig van McLaren, heeft zijn plek ingenomen.

"Het is wel van belang dat ze elkaar geen schade toebrengen, dat is duidelijk, maar wij geven beide coureurs gelijke kansen, zeker aan het begin van het seizoen", aldus Binotto. "Hoogste prioriteit is dat het team zoveel mogelijk WK-punten scoort. Dat kan in sommige races betekenen dat ze elkaar moeten helpen en dat zal mogelijk leiden tot een teamorder."

Kan alleen maar beter
Ferrari beleefde afgelopen seizoen zijn slechtste in 40 jaar (!) in de Formule 1. Niet best. De rode auto's eindigden als 6e in het kampioenschap. Leclerc en Vettel wisten maar 3 keer het podium te halen. Da's te weinig en dat weet iedereen.