Ferrari maakt van Binotto opvolger van ontslagen teambaas Arrivabene

7 januari 2019

AFP

We hebben er even op moeten wachten, maar daar is eindelijk het verlossende bericht: Ferrari ontslaat teambaas Maurizio Arrivabene. Technisch directeur Mattia Binotto vervangt hem.


Arrivabene wordt erop afgerekend dat Ferrari afgelopen seizoen, hoewel het de beschikking had over een ijzersterke wagen, niet tot het einde wist te strijden om de wereldtitel. Niet bij de coureurs en niet bij de constructeurs.

Binotto was sinds 2016 technisch directeur bij de Scuderia. In 1995 werd hij al aangesteld bij Ferrari, toen als motor engineer.

2008
Ferrari hoopt onder Binotto voor het eerst sinds 2008 de constructeurstitel te veroveren. De laatste wereldtitel bij de coureurs was een jaar eerder. Toen pakte Kimi Räikkönen 1 puntje meer dan Lewis Hamilton en werd zo wereldkampioen. De Fin zal dit seizoen niet meer voor Ferrari rijden.

Coureurs
Räikkönen is vertrokken naar Sauber en zijn vervanger is het grote talent Charles Leclerc. Sebastian Vettel is nog steeds de eerste coureur bij Ferrari.

17 maart!
Het Formule 1-seizoen begint op 18 februari met de 1e testdagen in Barcelona. Een week later wordt er opnieuw getest waarna de 1e Grand Prix op 17 maart in Australië wordt verreden.