Ferrari pakt 1e startrij, Verstappen vanaf P5

29 juli 2017

GETTY

Ferrari is de winnaar van de kwalificaties van de GP van Hongarije. Sebastian Vettel start in de GP van Hongarije van pole position, Kimi Raikkonen stond start vanaf 2. Mercedes bezet met Valtteri Botas en Lewis Hamilton de 3e en 4e stek. Max Verstappen start de GP van Hongarije vanaf P5, voor teamgenoot Daniel Ricciardo.
Vettel start zondag voor de 48ste keer in zijn carrière vanaf pole position. De Duitser staat daarmee nog op ruime achterstand van rivaal Lewis Hamilton. De Brit deed een gooi naar het record van Michael Schumacher (68 poles), maar blijft op 67 staan. Hij start slechts vanaf P4, nog achter teamgenoot Valtteri Bottas.

Q3
Waar het in de eerste run voor Hamilton fout ging, reed de Brit in zijn laatste ronde van Q3 zonder problemen over de baan. Hij kwam niet aan de tijd van Vettel, die P1 opeiste. Ferrari-teamgenoot Raikkonen pakte in de slotronde van Q3 de 2e plek, Bottas en Hamilton starten van de 2e startrij. Verstappen gaat vanaf P5 proberen het podium te halen. "Je weet het nooit he", zei hij na afloop.