🎥 | Ferrari spuit de wagens van Leclerc en Vettel een andere kleur

10 september 2020

Ferrari kiest voor een bijzondere kleur op de 2 auto's in de jubileumrace komende weekend op het eigen circuit van Mugello. Om te vieren dat het de 1000e race is van de Italiaanse renstal in de Fomule 1, worden de auto’s van Sebastian Vettel en Charles Leclerc in het bordeauxrood gespoten. Het is de originele kleur van het team, dat er in 1950 al bij was in de koningsklasse.


"De 1000e race is een belangrijke mijlpaal en die mogen we best op een bijzondere wijze vieren. Vandaar deze unieke kleurstelling", aldus Piero Ferrari, de vicevoorzitter van de renstal en de zoon van oprichter Enzo Ferrari. "Het is een eerbetoon aan onze oorsprong, het begin van het fantastische verhaal van Ferrari in de Formule 1.”

Verleden
Met die woorden doelde hij vooral op het verleden, want de laatste van de 15 wereldtitels die de rode renstal veroverde bij de coureurs dateert alweer van 2007, met Kimi Räikkönen. Van de 999 GP's die Ferrari heeft gereden, won het team er 238. Michael Schumacher zegevierde het vaakst voor het team, namelijk 72 keer.

Slechtste seizoen ooit
Dit seizoen beleeft Ferrari een van zijn slechtste seizoenen. Dieptepunt was wel de uitvalbeurt van Vettel en Leclerc afgelopen zondag in de GP van Italië op Monza. Het team hoopt niet op een dergelijke afgang komende zondag in de GP van Toscane. Het circuit van Mugello is namelijk eigendom van Ferrari.