Ferrari trekt Kvyat aan als reservecoureur

10 januari 2018

Getty Images

Daniil Kvyat gaat aan de slag bij Ferrari. De Rus heeft een contract getekend als reservecoureur. Kvyat zat eerder achter het stuur bij bolides van Red Bull (en dus ook Toro Rosso), maar wist daar niet echt indruk te maken.


Kvyat begon in 2016 aan het seizoen als coureur van Red Bull, maar werd na een crash met saillant genoeg Ferrari-coureur Sebastian Vettel teruggezet naar Toro Rosso. Max Verstappen maakte daarop promotie en won prompt zijn eerste Grand Prix.

Toro Rosso had ook weinig plezier van 'm
Bij Toro Rosso verliep de carrière van Kvyat niet veel beter. Afgelopen Formule 1-seizoen werd hij na de Grand Prix van Singapore uit de auto gehaald ten faveure van Pierre Gasly. Toen Carlos Sainz naar Renault vertrok, mocht de Rus nog eenmaal plaatsnemen in de STR12, daarna nam Brandon Hartley zijn plaats in.

Meer reservecoureurs
Bij Ferrari heeft Vettel een langlopend contract, maar de verbintenis van Kimi Räikkönen loopt na komend seizoen af. Bij Ferrari staan ook de talenten Charles Leclerc (komend seizoen rijdend voor Sauber) en Antonio Giovinazzi onder contract als reservecoureurs