FIA-baas heeft wel een ideetje voor taakstraf Verstappen

4 december 2018

Getty Images

Jean Todt, voorzitter van autosportbond FIA, heeft wel een ideetje voor wat Max Verstappen als taakstraf moet gaan doen. "Misschien moet Max eens een dagje meelopen met de stewards in de Formule 1."


Dat zei Todt in een interview met Sky Sports. Voor de duidelijkheid: er is nog steeds niet besloten over hoe de taakstraf van Verstappen eruit moet gaan zien. Het is ook maar de vraag hoeveel invloed Todt op die beslissing heeft.

Zien hoe lastig het is
Maar toch, het is dus niet uitgesloten dat Max een dagje mee moet lopen met de stewards in de Formule 1 of een andere motorsport. "Misschien dat meedoen bij deze stewards in een andere categorie van de motorsport laat zien dat het niet altijd makkelijk is om aan die kant te staan", zegt Todt.

Stewards in de Formule 1 zijn eigenlijk een soort scheidsrechters. Er wordt altijd eerst naar hen gekeken wanneer er een akkefietje is op het circuit. Zoals bekend is Max het niet altijd eens geweest met beslissingen van deze stewards. Misschien dat Todt daarom op dit ideetje is gekomen...

Esteban Ocon
Mocht je per ongeluk zijn vergeten waarom Verstappen überhaupt een taakstraf heeft gekregen. Nou, dat was voor zijn gedrag na de GP van Brazilië richting Esteban Ocon. Verstappen lag eerste, maar werd van de baan gebeukt door de Franse achterblijver. Daar ging Verstappen na afloop even verhaal bij halen.