FIA heeft besloten: toch GEEN GP van Turkije, wel een extra race in Oostenrijk

14 mei 2021

Zonde... de Grote Prijs van Turkije van zondag 13 juni gaat dan toch niet door. Reisbeperkingen richting het land gooien roet in het eten. De FIA besloot daarom maar een streep door het raceweekend te zetten.


Eerder werd bekend dat 'Turkije' wél doorging. Een extra race in Oostenrijk moet het gat in de agenda opvullen. "We willen de Grand Prix-kalender behouden, het schema niet veranderen en races niet per se uitstellen. Maar we weten nog niet precies hoe we dat moeten doen", zei F1-directeur Stefano Domenicali bij Sky TV vorige week.

Onder meer Groot-Brittannië heeft Turkije bestempeld als een risicoland vanwege de hoge coronacijfers. Dat betekent dat alle reizigers die vanuit Turkije terug naar Groot-Brittannië reizen, 10 dagen in quarantaine moeten. Aangezien 7 van de 10 Formule 1-teams uit Engeland komen, zorgde dat voor een gekke maar vooral onhoudbare situatie.

Nieuwe F1-datums
De GP van Turkije heeft hierdoor maar heel even deel uitgemaakt van de Formule 1-kalender. De race was namelijk al een alternatief, aangezien deze namelijk de GP van Canada zou vervangen. De FIA heeft de lege plek op de kalender direct ingevuld met een extra race in Spielberg, waardoor er net als vorig jaar 2 keer geracet gaat worden in Oostenrijk.

Door deze verschuivingen is het zo dat de Grand Prix van Frankrijk niet op 27, maar op 20 juni wordt verreden.