FIA-president: ‘Michael Masi kan best terugkeren als raceleider’

14 mei 2022

Getty Images

FIA-president Ben Sulayem sluit niet uit dat Michael Masi terugkeert als F1-raceleider. Hij was verantwoordelijk voor de beslissing in de slotrace van 2021 dat gelapte auto's die tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen in zaten, zich mochten 'unlappen'. Verstappen won daarna de race en werd wereldkampioen.


Mercedes was furieus over de beslissing van Masi. Ze zetten de FIA zwaar onder druk om Masi een andere rol te geven. Dat leek het team gelukt te zijn. Maar nu zegt Sulayem tegen Daily Mail dat Masi echt niet gestraft is.

Te veel werk
"Ik heb Masi niet op een zijspoor gezet", vertelt Sulayem. "Hij had gewoon te veel werk in zijn agenda. Hij was raceleider en moest zich ook bemoeien met zaken omtrent de veiligheid. Dat had hij verkeerd ingeschat, die combinatie. We hebben nooit gezegd: het is over en uit met Masi bij de FIA."

"We gaan hem misschien wel weer inzetten. Ik sta overal open voor. Vraag je het mij, dan wil ik vanaf volgend jaar minstens 3 raceleiders hebben." Nu zijn er 2: Eduardo Freitas en Niels Wittich.