FIA-voorzitter heeft GP van Duitsland met Schumacher gekeken: ‘Gaat uitstekend met hem’

30 juli 2019

AP

Jean Todt, voorzitter van de Internationale Autosportfederatie (FIA), is afgelopen weekend op bezoek geweest bij Michael Schumacher. Samen keken ze naar de Grand Prix van Duitsland.


Zeldzaam zijn ze, de updates over de gezondheidstoestand van Michael Schumacher. Sinds zijn skiongeval in de Franse Alpen komt nauwelijks nieuws naar buiten over hoe de 7-voudig wereldkampioen er fysiek en mentaal aan toe is. De familie van de oud-coureur houdt de lippen op elkaar. Ook zijn manager Sabine Kehm hult zich in stilzwijgen.

Vriend
Jean Todt, FIA-voorzitter, voormalig teambaas van Ferrari en hechte vriend van de familie, bracht de afgelopen jaren geregeld een bezoek aan Schumacher, die revalideert in zijn vaste woonplaats in het Zwitserse Gland.

In goede handen
,,Ik ben graag erg voorzichtig met het geven van updates over zijn toestand”, zegt Todt. ,,Maar ik durf zeggen dat het uitstekend met hem gaat. Ik heb samen met Michael naar de race van dit weekend gekeken. Dat doen we overigens wel vaker. ’Schumi’ is in goede handen en wordt goed verzorgd.”

'Hij blijft vechten'
Of de F1-legende ooit nog in het openbaar zal verschijnen, laat staan volledig de oude wordt, is een vraag die vele mensen zich al enkele jaren stellen. ,,Hij geeft niet op en blijft vechten”, aldus Todt. ,,Zijn familie vecht even hard voor hem. Ik besef wel dat onze vriendschap niet meer hetzelfde is als deze ooit was. Net zoals de communicatie heel anders verloopt dan we voor zijn ongeval gewend waren. We maken allemaal het beste van de situatie. Iedereen is erg positief ingesteld.”